Tuotanto
Tuotanto
Video: Metenerin kuivamädätysreaktori – kestävä tapa tuottaa biokaasuenergiaa
Märkä- vs kuivamädätys
Mitä eroa on anaerobisella märkä- ja kuivamädätyksellä?
Märkään biomassaan luetaan kuuluvaksi tyypillisesti maatalouden ja ruuantuotannon orgaaniset jätteet. Myös yhdyskuntabiojäte, mikrolevät ja muut materiaalit, joissa on korkea kosteuspitoisuus ja joita ei usein kierrätetä, ovat märkämädätykseen soveltuvia. Märkämädätyslaitoksessa tämänkaltaisia syötteitä tyypillisesti pumpataan, lämmitetään ja sekoitetaan. Sen sijaan kuivamädätykseen soveltuvia materiaaleja ovat tyypillisesti kuivat peltobiomassat ja eläinten kuivalannat. Kuivamädätyksessä tällaisia materiaaleja voidaan kasata ja kierrättää biomassan läpi suotautuvaa prosessinestettä.
Metener & märkämädätys
Metener on suunnitellut ja rakentanut useita täyden mittakaavan biokaasulaitoksia, jotka perustuvat perinteiseen märkämädätysprosessiin. Märkäprosessi sopii korkean vesipitoisuuden biomassoille kuten lietteelle, biojätteelle, jätevesilietteille ja elintarviketeollisuuden jätteille.
Metener & kuivamädätys
Metener on kehittänyt ja patentoinut panostoimisen mädätysprosessin kuiville ja hitaasti hajoaville biomassoille kuten oljelle, nurmelle ja puupohjaisille materiaaleille. Tutkimusta ja tuotekehitystä on tehty koemittakaavassa vuodesta 2005 alkaen ja täyden mittakaavan reaktorissa vuodesta 2015 alkaen.
Energiantuotanto
Millainen biokaasupotentiaali sinulla on käytettävissä?”
Kokeile biokaasupotentiaalilaskuriamme saadaksesi tarkempaa tietoa.
Huom! Seuraavat lukemat ja laskelmat ovat suuntaa antavia.